Dzimtes lomu analīze sieviešu nedēļas žurnālos „Ieva” un „Ļubļu” (2005.) - Briņķe, Sintija (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā „Dzimtes lomu analīze sieviešu nedēļas žurnālos Ieva un Люблю! 2005. gadā” tiek analizētas vīrieša un sievietes dzimtes lomas. Izvirzītā hipotēze - „Sievietes un vīrieša dzimtes lomas tiek pozicionētas atšķirīgi latviešu un krievu auditorijai izdotajos analogajos žurnālos Ieva un Люблю!” Bakalaura darbs sastāv no četrām daļām, kur: (1) aplūkota teorētiskā literatūra par dzimti; (2) aplūkotas izmantotās pētniecības metodes; (3) dots sieviešu žurnālu raksturojums; (4) pētījums, kurā tiek analizētas 94 žurnāla Ieva intervijas un 96 žurnāla Люблю! intervijas. Nozīmīgākie secinājumi, pie kuriem autore nonākusi darba izstrādes gaitā, ir: žurnāla Ieva sieviete nav mājas pavarda sargātāja, viņai svarīgi sevi pierādīt karjerā; žurnālā Люблю! sievietes tiek parādītas kā mātes un vīra emocionālais balsts. Ievas vīrietis nav izteikts karjeras cilvēks; Люблю! vīrietis ir izteikts karjeras cilvēks. Tādējādi bakalaura darbā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies.

In the bachelor’s work “Analysis of Gender Roles in the Women’s Weeklies Ieva and Ljublju (2005)” the author analysed women and men gender roles. Hypothesis of the bachelor’s work is “Gender roles of women and men are various in Latvian journals Ieva and Ljublju, which are provided for Latvian and Russian audiences”. Bachelor work consists of four parts, where: (1) are inspected theoretical literature about gender; (2) are inspected methods, which are used in this work; (3) given women’s magazines profile in general; (4) research, where are analysed 94 interviews for magazine Ieva and 96 interviews for magazine Ljublju!. The major conclusions are, that Ievas woman is not a housekeeper, she verify herself to make a career. Ljublju! woman is reflected as mothers and emotional support. Ievas man is not marked as career maker, but Ljublju! man is career maker. Thereof appointed hypothesis is approved.
Analysis of Gender Roles in the Women’s Weeklies Ieva and Ljublju (2005)
Keywords: Komunikācijas zinātne