Prasību trasējamība uz normatīvajiem aktiem balstītu informāciju sistēmu izstrādē - Esenberga, Guna (Latvijas Universitāte, 2013)
Veidojot informāciju sistēmas, kas balstītas uz normatīvajiem aktiem un to pielietošanas prakses, prasības var tik precizētas ļoti detalizēti, prasību analīzes rezultātā maksimāli tuvu ieviešanas laika momentam, jo prasību mainība faktiski nav atkarīga no pasūtītāja, bet gan no ārējiem faktoriem. Darbā tiks apskatīta prasību specificēšana un validēšana, verifikācija un kontrole valsts informācijas sistēmai. Sākotnējās prasības šādu sistēmu izstrādē ir vispārējais problēmas apraksts un saraksts ar normatīvajiem aktiem, kuri regulē konkrētās iestādes funkcijas un uzdevumus. Daļēji prasības ir definētas normatīvajos aktos. Apskatīts, kā šīs prasības būtu jāatspoguļo sākotnējās prasībās un kā tām izsekot sistēmas izstrādes dzīves ciklā.

There is a particular peculiarity of development of Information systems based upon the basis of regulatory documentation and its practical application: the process of refinement and clarification of requirements is very detailed; it is continued up to the period of implementation since the modifications of requirements are caused by external factors more than by the client itself. In this work, requirements specification, validation, verification and control within the process of development of state-owned information system are described and considered. Initial requirements for such systems development often represent general problem description and a list of regulatory documentation related to particular organization, its activities and tasks. A part of these systems requirements is often either covered or defined in state regulations and standards.
Traceability of requirements of the law-based information systems development
Keywords: Datorzinātne