Partijas "Jaunais laiks" un Tautas partijas rāmējumi un vieta laikrakstu "Diena" un "NRA" dienas kārtībā - Gavrilova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba pētnieciskā problēma ir divu laikrakstu atšķirības, nosakot savu dienas kārtību un izvēloties rāmējumus publikācijās par divām konkurējošām partijām. Teorētiskajā daļā ir aprakstīta politiskās komunikācijas teorija, dienas kārtības noteikšanas teorija un rāmējuma teorija. Empīriskajā daļā darba autore apraksta un analizē sava pētījuma rezultātus. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai divi dienas laikraksti piešķir atšķirīgu vietu savā dienas kārtībā politiskiem konkurentiem: partijai “Jaunais laiks” un Tautas partijai, kā arī izpētīt, kā atšķiras abu partiju rāmējumi konkrētajos laikrakstos dažādos valdības sastāvos. Pētnieciskais objekts ir 2006. gada februāra un septembra laikrakstu “Diena” un “NRA” publikācijas. Atslēgas vārdi: dienas kārtības noteikšana, rāmējums, politiskā komunikācija, dienas laikraksti.

The research problem of the bachelor’s paper is two newspapers’ differences setting their agendas and selecting frames in publications about two competing parties. In the theoretical part of the bachelor’s paper political communication theory, agenda-setting theory and framing theory are explained. In the empirical part the author describes and analyses the results of her research. The goal of the research is to clarify whether two newspapers attach different importance to their agendas for parties “Jaunais laiks” and “Tautas partija”, and to investigate how frames in the newspapers differ according to various political hierarchies. The research objects are publications of newspapers’ ”Diena” and “NRA” in February and September of 2006. Key words: agenda-setting, framing, political communication, dailies.
Parties' "Jaunais laiks" and "Tautas partija" Frames and Place on the Agenda of Newspapers "Diena" and "NRA"
Keywords: Komunikācijas zinātne