Sešgadīgo bērnu uzvedības paradumu pilnveide dienas ritumā - Lele, Madara (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba nosaukums: „Sešgadīgo bērnu uzvedības paradumu pilnveide dienas ritumā”. Darba autore: Madara Lele Darba vadītāja: Inese Eglīte Darba mērķis: Teorētiski uzzināt un praktiski pētīt sešgadīgo bērnu uzvedības paradumus dienas ritumā. Darba teorētiskajā daļā tiek analizēta bērna uzvedība un sešgadīgo bērnu uzvedības paradumi. Uzzināts kas ietekmē un rada bērna negatīvo un pozitīvo uzvedību. Ieteikumi kā pareizāk rīkoties „sliktas” uzvedības gadījumā un kā panākt pozitīvo uzvedību. Darba praktiskajā daļā veikta sākotnējā bērnu uzvedības paradumu izpēte dienas ritumā pēc iepriekš izstrādātiem kritērijiem un analizēta, veiktas izmēģinājuma darbības – uzvedības paradumu veicinošu rotaļu atlase un izpilde, veikta atkārtota bērnu uzvedības paradumu vērošana, rezultātu salīdzināšana un analīze. Atslēgas vārdi:uzvedības paradumi, dienas ritumā, sešgadīgo bērnu, pedagoga darbība Pētījuma apjoms: 42.lpp., 3 tabulas, 4 attēli, 40 literatūras avots.

Title of the qualification paper: "Improvement of six-year-old children's behavioral habits during the day". Author of the work: Madara Lele Supervisor: Inese Eglīte Aim of the work: To theoretically learn and practically study the behavioral habits of six-year-old children during the day. The theoretical part of the work analyzes the child's behavior and the behavioral habits of six-year-old children. Learns what influences and causes a child's negative and positive behavior. Recommendations on how to act more appropriately in case of "bad" behavior and how to achieve positive behavior. In the practical part of the work, the initial research of children's behavioral habits during the day according to previously developed criteria was performed and analyzed, pilot activities were performed - selection and execution of games promoting behavioral habits, repeated observation of children's behavioral habits, comparison and analysis. Keywords: behavioral habits, during the day, activities of six-year-old children, pedagogue Research volume: 42 pages, 3 tables, 4 figures, 40 references.
Improvement of six-year-old children's behavioral habits during the day
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; sešgadīgo; bērnu; uzvedības; paradumi