Sievietes un vīrieši sporta žurnālistikā Latvijā: statistika, latviešu sporta žurnālistu un sporta mediju auditoriju pārstāvju attieksmes - Grava, Liene (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir ”Sievietes un vīrieši sporta žurnālistikā Latvijā: statistika, latviešu sporta žurnālistu un sporta mediju auditoriju pārstāvju attieksmes”. Šī darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt pašreizējo situāciju vairākos Latvijas medijos, kā arī iegūt viedokli no sporta žurnālistiem un to auditorijas, vai tiešām pastāv stereotips, ka vīrieši vairāk ir domāti sporta žurnālistikai un kāpēc. Lai sasniegtu darba mērķi, tiks veiktas intervijas ar sporta mediju pārstavjiem un sporta mediju auditoriju. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām: teorētiskās daļas, metodoloģiskās daļas un empīriskās daļas, kur tiek analizēti un apkopoti sporta mediju un auditoriju pārstāvju attieksmes un viedokļi par Latvijas sporta žurnālistiku. Atslēgvārdi: sporta žurnālistika, dzimums, dzimte, stereotipi, mediji, auditorija

The theme of the bachelor thesis is –”Women and men in Latvian sports journalism: statistics, attitudes of Latvian sports journalists and sports media audiences”. The aim of the research is to explore and analyze situation in several Latvian sports media, to find out opinions of sports journalists and representatives of media audiences if they agree to stereotype that sports journalism is more men job than women and why. To achieve the aim the author will do interviews with sports journalists and the audience representatives who use sports media. The paper consists of three parts: theoretical, methodological and the empirical part in which the author analyzes and summarizes opinions of sports journalists and sports media audience representatives about the sports journalism in Latvia. Keywords: sports journalism, sex, gender, stereotypes, media, audience
Women and men in Latvian sports journalism: statistics, attitudes of Latvian sports journalists and sports media audiences
Keywords: Komunikācijas zinātne