Peroksīdu noteikšana ar eksprestestu metodi - Bruņeniece, Aiva (Latvijas Universitāte, 2017)
Peroksīdu noteikšana ar eksprestestu metodi. Bruņeniece A., darba vadītājs Dr. ķīm. docents Ģībietis J. Bakalaura darbs, 44 lappuses, 10 tabulas, 26 attēli, 23 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā apskatītas dažādas ūdeņraža peroksīda un peroksietiķskābes kvantitatīvās noteikšanas metodes. Veikta ITS firmas ekprestesta „Water-Works” teststrēmeļu kalibrēšana. Eksperimentāli izpētīta jonu spēka, pH un organiskā šķīdinātāja ietekme uz teststrēmeļu darbību. Iegūti kalibrēšanas grafiki un izveidotas krāsu standartskalas, izmantojot spektrofotometru – kolorimetru AvaMouse Avantes, kā arī izpētītа teststrēmeļu piеmērotība peroksīdu koncentrācijаs noteikšanаi atšķirīgās vidēs. Iegūtie rezultāti pārbaudīti ar standartparaugiem.

Determination of hydrogen peroxide by rapid tests methode. Bruņeniece A., Dr.chem. doc. Ģībietis J. Bachelor thesis, 44 pages, 10 tables, 26 pictures, 23 literature sources. In Latvian. Quantitative determination methods of hydrogen peroxide and peracetic acid are reviewed. Calibration of peroxide rapid test strips (ITS, USA) is performed. Influence of different ionic strength, pH and organic solvent effect on the test strip performance is studied. Calibration curves and modified standard colour scales using a spectrophotometer - colorimeter AvaMouse Avant are obtained. Suitability of rapid tests for peroxide determination had been evaluated. The results are verified by analysis of reference samples.
Rapid test methods for determination of peroxides
Keywords: Ķīmija; ŪDEŅRAŽA PEROKSĪDS; PEROKSIETIĶSKĀBE; KOLORIMETRIJA; EKSPRESTESTI; 3,3’,5,5’ – TETRAMETILBENZIDĪNS (TMB)