Tilpuma aprēķināšanas metodes - Planare, Inese (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarbā aplūkotas stereometrijas ķermeņu tilpuma formulu izvedumu metodes. Izstrādāta metodika šo formulu iegūšanai, kuras pamatā ir Simpsona formula. Simpsona formula pierādīta ar divām metodēm: izmantojot skaitļu virknes robežu un izmantojot noteikto integrāli.

The graduation work deals with the methods of stereometry figure volume formulas. These formulas are obtained on the Simpson formula base. To verify Simpson formula, author used two ways: number line limit and definite integral.
Methods of calculating volume
Keywords: Pedagoģija