Literālie darbi iztēles rosināšanai 2.vecumposmam (3 - 4g) - Tabaka, Liene (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autors: Liene Tabaka Darba nosaukums: “Literālie darbi iztēles rosināšanai 2.vecumposmam 3 – 4.g.v” Darba mērķis ir pētīt literatūras nozīmi iztēles radošās aktivitātes sekmēšanā 2. vecumposmam pirmsskolas bērniem 3 - 4 gadu vecumā. Lai izvirzīto mērķi sasniegtu, tika veikts literalo darbu klausīšanās, radošās daudzveidīgās darbības, rotaļas ar bērniem caur lomu spēlēm, sava literālā darba sacerēšana ar bērna radītajiem iztēles attēliem. Kvalifikācijas darbā tika apkopots psihologu un pieredzējuša pedagogu atziņas un viedokļi par iztēles rosināšanu, to veidošanos pirmsskolas 2. vecumposmā. Kvalifikācijas darba struktūru veido ievads, teorētiskā un empīriskā daļa, nobeigums. Darbā ir 16 attēli, 3 tabulas. Izmantoti 32 literatūras avoti. Darba apjoms ir 53.lpp.

The author: Liene Tabaka The theme of the Qualification Paper: “Literaly works to stimulate the imagination 2nd age stage 3-4y.o “ The aim of the work is to study the importance of literature in promoting the creative activity of the imagination 2nd age stage pre-school children’s 3 – 4 years old. To achieve the set goal, listening to literal works, creative diverse activities, playing with children through role-playing games, composing one's own literal work with the child's imaginative images were carried out. In the qualification work, the findings and opinions of psychologists and experienced pedagogues were gathered on the stimulation of imagination, its formation in preschool 2nd age stage. The structure of the qualification work consists of an introduction, a theoretical and empirical part, and a conclusion. The work contains 16 pictures, 3 tables. Used 32 literary sources. The volume of the work is 53. p.
Literaly works to stimulate the imagination 2.age stage (3-4y.o)
Keywords: Izglītības zinātnes; literālie darbi; iztēle; iztēles rosināšana; 2.vecumposms