Datorizētā redzes treniņa izpēte: acs akomodācijas vieglums - Bišofa, Anda (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 34 lapaspusēm. Tas satur 16 attēlus, 2 tabulas, 1 pielikumu un 35 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija veikt datorizētās redzes treniņa “EYEDOO” metodes testēšanu un pierādīt tās efektivitāti acs akomodācijas viegluma uzlabošanā. Pētījumā tika analizēti 13 dalībnieku rezultāti, kuri veica 18 datorizētas treniņu sesijas un 4 redzes funkciju pārbaudes ar klīniskiem testiem. Tika analizēts gan treniņos iegūto rezultātu uzlabojums, gan ar klīniskiem testiem novērtētās acs akomodācijas izmaiņas. Rezultāti pierādīja, ka ar “EYEDOO” ir iespējams uzlabot acs akomodācijas vieglumu, kas atspoguļojās gan datorizētā redzes treniņa rezultātos, gan klīniskā acs akomodācijas viegluma testa mērījumos.

Bachelor thesis is written in Latvian on 34 pages. It contains 16 figures, 2 tables, 1 appendix and 35 references. The aim of the study was to test method of computer-assisted vision training “EYEDOO” and prove its effectiveness in improving accommodative facility. In study was analyzed results of 13 participants, who completed 18 computer-assisted training sessions and 4 vision function assessments using clinical tests. Both the improvement of training results and the changes in accommodation assessed by clinical tests were analyzed. The results proved that with "EYEDOO" it is possible to improve accommodative facility, which was reflected in both the results of the computer-assisted vision training and the clinical measurements of accommodative facility.
Studying Computer-Assisted Vision Training: Accommodative Facility
Keywords: Fizika; acs akomodācija; acs akomodācijas vieglums; redzes treniņi; spēle