Valoda un literatūra kultūras apritē - Latvijas Universitāte. Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte, Latviešu valodas un literatūras mācību metodikas katedra (Latvijas Universitāte, 2002)
Krājums veidots četrās daļās. Pirmajā ietverti raksti, kuros aplūkoti valodniecības jautājumi un problēmas. Otrā daļa veltīta valodas mācību metodikai un mācību programmu izveides un realizācijas pieredzes apkopojumam, bet trešajā iztirzāti literatūrzinātnes jautājumi. Krājumā publicēti arī pētījumi literatūras mācību metodikā un pedagoģijas vēsturē. Šoreiz izdevumā papildus ievietoti maģistranšu un doktoranšu darbi.
Language and literature in context of culture
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Valodniecība; Valodu mācību metodika; Literatūrzinātne; Literatūras mācību metodika; Salīdzināmā valodniecība; Daiļdarba analīze