Mediju pratība kulturoloģijā - Rusilo, Ļevs (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba “Mediju pratība kulturoloģijā” mērķis ir izpētīt mediju pratības integrēšanas un pilnveides iespējas kulturoloģijas priekšmeta mācību procesā. Autors izvērtē prakses pieredzi un pārbaudes darba-skolēnu veidotus projektus, kura mērķis ir novērtēt skolēnu mediju pratības pilnveidi un sekmēt tās attīstību. Tādējādi autors rezultātu un mērķa sasniegšanu panāk ne tikai caur darbībām stundā, izmantojot dažādu mediju piedāvātās iespējas aplūkot aktuālās problēmas pēc informācijas novērtēšanas un vēstījumu izskaidrošanas, bet, galvenokārt, pašu skolēnu iesaisti kultūrvides veidošanā un iesaistē tajā kā kultūras procesu dalībnieku, skolēniem pašiem meklējot un apmeklējot kultūras pasākumus, sniedzot par tiem atsauksmes savos sociālo mediju produktos.

The aim of diploma paper “Media Literacy in Culturology” is to research, explain and demonstrante the possibilities of media literacy integration and development in culturology learning process. The author analyzes the practice and experience by the students projects, the aim of which is to assess the improvement and promotion of media literacy of students. Thus, the author achieves the result not only through pedagogical actions in the classroom, using the possibilities of different media, reviewing current problems in assessing information and explaining the media narrative, but mainly through the involvement of students in the development of the cultural environment and the cultural process, by finding and attending cultural events by students, leaving reviews of cultural events in their products of social media.
Media Literacy in Culturology
Keywords: Pedagoģija; Media literacy; Culturology; Cinema; Printed media; Social media