Ģimenes līdzestība Hodžkina slimības pacienta pašaprūpes veicināšanā - Līdaka, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2017)
Hodžkina slimība ik gadu pieaug un skar jaunu sociāli aktīvu sabiedrības daļu. Pieaugot pacientu skaitam, aktuāla ir ģimenes līdzdalība ārstēšanās un atveseļošanās procesā. Tādēļ pētījuma mērķis bija: izzināt, vai ģimenes līdzestība ietver emocionālo atbalstu un drošas vides nodrošināšanu pašaprūpes veicināšanai Hodžkina slimības pacientiem. Pētnieciskajā darbā tika izmantota kvantitatīva neeksperimentāla pētniecības metode, daudzpakāpju izlase. Tika izvirzīta hipotēze: - ģimenes līdzestība Hodžkina slimības pacientiem pašapūpes veicināšanai ir emocionāls atbalsts un drošas vides nodrošināšana. Pētījuma instruments – aptaujas anketas. Pētījuma laikā noskaidrojās, ka Hodžkina slimības pacientiem pašaprūpes veicināšanai ir svarīga ģimenes līdzestība. Atslēgvārdi: Ģimene, Hodžkina slimība, onkohematoloģija, pacients, līdzestība, pašaprūpe.

The Hodgkin disease increases every year and concerns new socially active part of society. By increasing number of patients very actual part in the treatment and recovery process is family participation. Due to that, the study target was to research, does family compliance includes emotional support and safe environment providing for self-care promotion of Hodgkin disease patients. In the research work was used quantitative non experimental research method, multi selection. The study hypothesis was – promotion of family compliance for Hodgkin disease patients is emotional support and providing of safe environment. Study instrument - questionnaires. During the study it was concluded that family compliance is important for Hodgkin disease patient’s self-care promotion. Key words: family, Hodgkin disease, oncohaematology, patients, compliance, self-care.
Family Adherence Hodgkin's Disease Patients Self-Care
Keywords: Medicīna; Ģimene; Hodžkinz slimība; onkohematoloģija; Pacients; līdzestība