Objektīvi iegūto acs akomodācijas mērījumu atkārtojamība ar dažādiem stimuliem - Skadiņa, Anne Gabija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 34 lapaspusēm. Tas satur 19 attēlus, 5 tabulas un 32 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis bija noteikt objektīvi iegūto acs akomodācijas mērījumu atkārtojamību dažāda veida vizuāliem stimuliem. 50 pētījuma dalībnieku uzdevums bija skatīties uz uzstādītajiem stimuliem, tikmēr dalībniekiem tika veikti akomodācijas lieluma mērījumi ar PowerRef 3 iekārtu. Pētījuma norises laikā tika mainīti 2 dažādi stimuli, tādējādi nosakot atšķirīgu stimulu ietekmi uz akomodācijas mērījumu atkārtojamību. Pētījumā tika noteikts, ka PowerRef 3 iekārtai ir augsta mērījumu atkārtojamība un, ka dažādi stimuli nemaina akomodācijas atbildes mērījumu atkārtojamību.

The bachelor thesis is written in Latvian on 34 pages. It contains 19 images, 5 tables and 32 references on literature sources. The aim was to determine the extent to which objectively obtained eye accommodation measurements remain constant when individuals are exposed to different visual stimuli. 50 study participants were tasked to look at the specified target elements while eye accommodation measurements were taken using the PowerRef 3 device. During the course of the study, 2 different stimuli were presented, thereby determining the effect of different stimuli on the repeatability of accommodation measurements. The study determined that the PowerRef 3 device has high measurement repeatability and that different stimuli do not change the repeatability of accommodation response measurements.
Repeatability of Objective Ocular Accommodation Measurements Obtained with Different Stimuli
Keywords: Optometrija; akomodācija; testa stimuli; datu atkārtojamība; PowerRef 3