Autoparka pārvaldības risinājums transporta loģistikas uzņēmuma uzlabošanai - Skukauska, Laura (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba tēma ir autoparka pārvaldības risinājums transporta loģistikas uzņēmuma uzlabošanai. Darbā tiek pētīts transporta loģistikas raksturojums un attīstības iespējas uzņēmumā SIA “Auto”. Transportēšana ir viena no galvenajām loģistikas darbībām. Lai to darbība būtu maksimāli efektīva un lai to varētu sasniegt, ir nepieciešams veikt transporta autoparka uzraudzību. Tāpēc transporta uzņēmumi izmanto globālās pozicionēšanas sistēmas savam transportam. Uzņēmumā SIA “Auto” nav vienotas šādas sistēmas, jo šobrīd tiek izmantotas vairākas tādas. Tā kā uzņēmumam ir savs autoparks, darba autore uzskata, ka efektīvākam darbam vajadzētu visā autoparkā ieviest vienotu sistēmu, kas arī ikdienā atvieglotu uzņēmuma darbinieku darba gaitu. Diplomdarba ietvaros iespējams iepazīties: ar loģistikas vēsturi, būtību, uzdevumiem; ar transporta loģistikas sistēmu, to pielietojumu autotransportā; ar transporta loģistikas pakalpojumiem, maršruta izstrādi; ar analīzi par vienotas autoparka pārvaldības sistēmas ieviešanu uzņēmumā SIA “Auto”. Diplomdarbs ir veidots pēc noteiktas struktūras, kurā tiek piedāvāta gan teorētiskā daļa, lai sniegtu informāciju par analizēto tēmu, gan praktiskā daļa, kas dod iespēju iepazīties un novērtēt situācijas, ar kurām notiek saskarsme prakses situācijās. Darbā izmantoti dažādi materiāli – zinātniskā literatūra, interneta avoti, kā arī darba autores pieredze šajā uzņēmumā.

Diploma paper topic is car fleet management solution for transport logistics company improvement. Special attention in the Diploma paper is paid to the characterists of transport logistics and freight forwarding company SIA “Auto” future development. Transportation is one of the main logistics operations. In order to be as efficient as possible, it is necessary to monitor the transport fleet. Therefore, many transport companies use global positioning systems for their transport. There is no unified system in the SIA “Auto” company, because they are using several. As the company has its own car fleet, the author of Diploma paper considers that for efficient work it would be necessary to introduce a car fleet monitoring solution using only one system, which would also facilitate daily work for the company’s employees. In Diploma paper can get acquainted: with logistics history, tasks; with transportation systems and their use in road transport; with transport logistics services, route planning; with analysis to introduce common global positioning system in company’s SIA “Auto” car fleet. Diploma paper is made of a specific structure offering theoretical and practical part. The theoretical part provides an information on the subject analyzed. The practical part which gives an information about the situations interacting with practice situations. The sources used in the Diploma paper are research work, scientific literature, internet sources and the author practical knowledge in company SIA “Auto”.
Car fleet management solution for transport logistics company impovement
Keywords: Vadībzinātne; loģistika; autoparks; kravu pārvadājumi; transports; globālā pozicionēšanas sistēmas