Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas aktualitātes grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem Latvijā - Gribonika, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas aspektus, aktualitātes un praksi attiecībā uz grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem Latvijā un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai. Bakalaura darbā tika raksturots noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas vēsturiskais aspekts, starptautisko un Latvijas Republikā pieņemto normatīvo aktu bāze tās novēršanai, kā arī ar to saistītā problemātika attiecībā uz grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem Latvijā. Bakalaura darba praktiskajā daļā tika izstrādāti priekšlikumi konkrēta uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmas problemātikas novēršanai un aptaujāti grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēji. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un kopējais apjoms ir 66 lappuses. Bakalaura darbā ir ietvertas 13 tabulas, 16 attēli un 6 pielikumi.

The objective of this Bachelor paper is to investigate the aspects, topicalities and practice of prevention of the use of the financial system for the purpose of money laundering in accounting outsourcing in Latvia and to develop proposals for improving imperfections found. The paper provides insight in the historical aspect of money laundering, review on the legislative basis on prevention of the usage of the financial system for money laundering existing both internationally and in the Republic of Latvia and problematics related to accounting outsourcing providers. The practical part of the paper offers suggestions on solving problematic aspects found in the internal system and practice of particular accounting outsourcing service provider. Summary of outsourcing accountants survey held has been enclosed as well. Bachelor paper consists of 3 chapters; in total of 66 pages. 13 tables, 16 images and 6 appendices have been included in the paper.
Topicalities on prevention of the use of the financial system for the purpose of money laundering in accounting outsourcing in Latvia
Keywords: Ekonomika; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana; Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums; ārpakalpojuma grāmatvedis; naudas atmazgāšana.