Darbinieku laika uzskaites sistēmas - darbinieku pārvaldes, kalendāra un lietotāju piekļuves izstrāde "Laravel" vidē - Sedļarovs, Ruslans (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba mērķis ir papildināt esošo tīmekļa darbinieku laika uzskaites sistēmu ar papildus funkcionalitāti – darbinieku pārvaldi, kas ļauj pievienot, rediģēt un dzēst darbiniekus noteiktajās lokācijās, kalendāru, kurā menedžeris var redzēt sev piesaistītajās lokācijās savu darbinieku pagājušās un esošās maiņas, pārtraukums, savukārt darbinieks var redzēt savas maiņas, savas atvaļinājuma dienas un pieprasīt atvaļinājumu, un lietotāju piekļuves loģika, kura ļauj reģistrētiem lietotājiem piešķirt darbinieka, administratora, menedžera lomas, veidot, rediģēt, dzēst lomas un katrai lomai piešķirt noteiktas piekļuves Laravel 8 ietvarā Kvalifikācijas darbs sastāv no vārdnīcas, programmatūras prasību specifikācijas, programmatūras projektējuma apraksta, testēšanas dokumentācijas, projekta pārvaldības, secinājumiem un sistēmas koda. Darbs tika realizēts izmantojot Laravel 8 ietvarā MVC arhitektūras modeli, PHP, Blade, CSS un JavaScript. Tika pielietota arī Livewire pakotne tabulu ģenerēšanai un lapu veiktspējai, kā arī Tailwind CSS adaptīva dizaina izveidei. Kalendāra ģenerēšanai izmantota Fullcalendar.io bibliotēka. Dati tiek glabāti PostgreSQL datubāze un tās pārraudzībai tiek izmantots pgAdmin rīks. Kvalifikācijas darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, satur 49 tabulas un 15 attēlus. Darba apjoms kopā ar pielikumiem ir 75 lappuses, darba izstrādei tika izmantoti 8 literatūras avoti.

The aim of the qualification work is to complement the existing web-based employee time tracking system with additional functionality - employee management, which allows adding, editing and deleting employees in specified locations, a calendar in which the manager can see the past and current shifts, breaks of his employees in the locations assigned to him, on the other hand the employee can see his own shifts, his vacation days and request a vacation, and user access logic that allows to assign registered users employee, admin, manager roles and assign specific permissions to each role in the Laravel 8 environment. The qualification work consists of a dictionary, specification of software requirements, software design description, test documentation, project management, conclusions and system code. The work was realized using the MVC architectural model in the Laravel 8 framework, PHP, Blade, CSS and JavaScript. The Livewire package was also used for table generation and page performance, as well as Tailwind CSS for creating an adaptive design. The Fullcalendar.io library is used to generate the calendar. The data is stored in a PostgreSQL database and the pgAdmin tool is used to monitor it. The qualification work is written in Latvian, and contains 49 tables and 15 images. The volume of the work together with the appendices is 75 pages, the work was developed using 8 literature sources.
Development of calendar, employee management and user permissions in the Time-tracking system, in "Laravel" environment
Keywords: Datorzinātne; Laravel; PHP; Kalendārs; Sistēma; Laika uzskaite