Mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas tirgus Latvijā - Bruģis, Aivo (Latvijas Universitāte, 2013)
Ierobežota pieeja apgrozāmajam un kapitāla finansējumam ir nozīmīgs šķērslis uzņēmējdarbības aktivitātes un konkurētspējas palielināšanai maziem un vidējiem uzņēmumiem. Vissvarīgākās problēmas uzsākot biznesu, ir starta kapitāla un apgrozāmo līdzekļu trūkums. Maģistra darba „Mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas tirgus Latvijā” darba mērķis ir izpētīt kreditēšanas tirgu Latvijā, tā rezultātā atklāt pozitīvos momentus un trūkumus mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanā, kā arī izstrādāt priekšlikumus mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas uzlabošanai. Darba autors pēta kredītu tirgus formas Latvijā un analizē Latvijas kredītu tirgu kā oligopola tirgus formu un aprēķina lielāko tirgus dalībnieku koncentrācijas daļu nozarē. Analizējot mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas tendences Latvijā, autors pēta un salīdzina attīstības bankas programmas un riska kapitāla fonda īstenotās mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas programmas.

The availability of financing current assets and capital is a substantial obstacle for increasing business activity and competitiveness among small and medium enterprises. The most important problem with starting up a business is a lack of start up capital and current assets. The aim of the Thesis “The credit market of small and medium size companies in Latvia” is to research the lending market in Latvia and, as a result, to reveal the positive features and disadvantages, as well as to elaborate suggestions for improving the financing of small and medium enterprises. The author studies the types of the lending market in Latvia and analyses the lending market of Latvia as an oligopoly market type and calculates the concentration of the largest players of the industry. By analysing the lending trends for small and medium enterprises in Latvia, the author compares and analyses the programs of development bank and the venture capital funds programs.
The credit market of small and medium size companies in Latvia
Keywords: Ekonomika