Laiku ziedi jeb Zeltezerpilskungi un zeltezerieši: luga - Pēkšēna, Marija (My University, 1880)
Marija Pēkšēna (dzimusi 1845. gada 10. oktobrī, mirusi 1903. gada 8. decembrī) bija latviešu rakstniece un dramaturģe. Strādājusi par audzinātāju Nuķu pusmuižā, no 1869. gada Vecatē, kur sarakstījusi lugu "Ģertrūde". 1879: gadā saraksta lugu "Vienu stāstu". 1880. gadu sākumā Pēkšēna pārcēlusies uz Rīgu pie brāļa — advokāta Jēkaba Pēkšēna. Te sarakstījusi lugas "Ceļa biedri" un "Laiku ziedi jeb Zeltezerpilskungi un zeltezerieši" . Laiku ziedi arī nav uzvesta (cenzūra to aizliedza 1896. gadā). Marijas Pēkšēnas lugas un dzejoļu krājums "Saulgoži un pakrēšļi" nav publicēti.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Latviešu dramaturģija; Dramaturģija; Latviešu drāmas sākotne