Valsts ietekme uz mazo un vidējo uzņēmumu sektoru starptautiskajā biznesa vidē - Jankovic, Arsenije (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī maģistra darba galvenais fokuss ir Valsts un tās ietekme uz mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) sektoru Serbijā. Šī darba ietvaros tiek analizēta Valdības ietekme uz mazo un videjo uzņēmumu sektora attīstību Serbijā. Darba izstrādē veiktā pētijuma galvenais mērķis in noskaidrot vai Valstij ir negatīva ietekme uz privātās uzņēmējdarbības sektoru Serbijā. Šī darba ietvaros tiek veikta padziļināta valsts ekonomiskās politikas, uzņēmējdarbības vides un MVU sektora analīze. Ar šīs analīzes palīdzību tiek meklēta korelācija starp valsts ekonomisko politiku un mazo un videjo uzņēmumu atkarību no tās. Tādējādi šī darba galvenais mērķis ir pierādīt valsts ekonomiskās politikas negatīvu ietekmi uz mazo un videjo uzņēmumu sektora attīstību Serbijā.

Following study is focused on the state and its influence on SME sector in Serbia. This master thesis provides the information on the situation regarding the influence that Serbian government has on its SMEs. It is crucial for this research to find out does the state has negative influence on private sector in Serbia. This thesis deeply analyzes all aspects of state’s economic policies, business environment and characteristics of SME sector in Serbia. The main problem of this master thesis is to make a correlation between economic policies that state is using as a participant on market and level of SME’s dependence on these policies. Thus the aim of this master thesis is to show that state has negative influence on SMEs sector in Serbia.
The stat influence on small and medium enterprises sector in international business
Keywords: Vadībzinātne