Ergonomiskie darba vides riska faktori šūšanas iekārtu operatoriem un preventīvie pasākumi veselības veicināšanai - Skraucis, Aigars (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbā pētīti ergonomiskie darba vides riska faktori šūšanas iekārtu operatoriem, pielietojot ergonomisko risku specializetās un psiholoģiskā klimata darba vides novērtēšanas un darbspēju indeksa noteikšanas metodes.Izstrādātas praktiskās rekomendācijas ergonomisko risku mazināšanai.

The Master's work has studied ergonomic occupational environmental risk factors for sewing machine operators by applying ergonomic risk specialised and psychological environmental assessment and performance index methods. Practical recommendations have been developed to mitigate ergonomic risks.
Ergonomic risk factors for sewing machine operators and preventive health promotion measures
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; operatori; ergonomika; arodslimības; riski darbā; preventīvie pasākumi