Digitālie rīki atgriezeniskās saites sniegšanai angļu valodas stundās 6. Klasē - Ķeirāns, Edijs (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarbā tiek pētīti digitālie rīki atgriezeniskās saites sniegšanai angļu valodas stundās 6. klasei. Teorētiskajā daļā apskatīts atgriezeniskās saites jēdziens un dažādie atgriezeniskās saites sniegšanai pieejamie digitālie rīki. Šī darba mērķis ir izpētīt, kādi digitālie rīki ir pieejami angļu valodā un kā tos varētu izmantot, lai sniegtu atgriezenisko saiti angļu valodas stundās, kas tiek pasniegtas attālinātajās mācībās. Darba empīriskajā daļā ir veikts atsevišķa gadījuma pētījums: sesto klašu skolēni izmanto digitālos rīkus, lai saņemtu atgriezenisko saiti no skolotāja un sniegtu atsauksmes gan skolotājam, gan klasesbiedriem. Pētījuma metode ir gadījuma izpēte; datu vākšanas metodes ietver skolēnu anketu, lai noskaidrotu, kā darba autors sniedz atgriezenisko saiti skolēniem un ko var darīt, lai tās rezultātā skolēni sasniegtu augstāku zināšanu līmeni; angļu valodas skolotāja dienasgrāmata – pedagoģiskie novērojumi, lai noskaidrotu digitālo rīku priekšrocības un trūkumus atgriezeniskās saites nodrošināšanā. Pētījuma rezultāti liecina, ka, lai gan lielākā daļa klases skolēnu saņēma efektīvu atgriezenisko saiti mācību procesā, tomēr dažiem skolēniem netika nodrošināta atgriezeniskā saite vēlamajā līmenī, kas liecina, ka skolotājam ir jāatrod veids un jāattīsta prasmju kopums, kā sasniegt šos skolēnus. Atslēgas vārdi: atgriezeniskā saite, digitālie rīki, attālinātās mācības, angļu valodas stundas.

The Paper is a research on digital tools for giving feedback in English lessons for Grade 6. The theoretical section discusses the notion of feedback and the various digital tools available for providing feedback. The aim of this Paper is to investigate what digital tools are available in English and how they might be used to give feedback in English classes, delivered through distance learning. The empirical part of the Paper summarizes the case study: sixth-grade students using digital tools to receive feedback from their teacher and to give feedback to both their teacher and classmates. The research method is a case study; data collection methods include student questionnaire to ascertain how the author's feedback was accepted and what may be done to elevate it to the next level, an English teacher's diary-pedagogical observations to ascertain the advantages and disadvantages of digital tools for giving feedback. The results of the study show that even though the majority of the class received sufficient feedback, certain pupils were not reached to the level desired, indicating that the teacher has to find a way and develop skill sets to reach those pupils. Keywords: feedback, digital tools, distance learning, English lessons.
Digital Tools for Giving Feedback in English Lessons for Grade 6
Keywords: Pedagoģija; atgriezeniskā saite; digitālie rīki; attālinātās mācības; angļu valodas stundas