Vakcinācijas sertifikātu mobilo lietotņu drošības novērtēšana - Blumbergs, Eduards (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba tēma “Vakcinācijas sertifikātu mobilo lietotņu drošības novērtēšana” izvēlēta, ņemot vērā tās aktualitāti un saistībā ar izaicinājumiem, ar kuriem saskārusies Pasaules sabiedrība. Populārāko mobilo operētājsistēmu Android un iOS lietotņu veikalos ir pieejamas daudzas dažādas lietotnes vakcinācijas kvadrātkodu izmantošanai, tomēr nav izdarīts pētījums par šādu Latvijā izplatīto lietotņu kiberapdraudējumu un tehnisko drošības līmeni. Lai pārliecinātos, ka drošība netiek apdraudēta, un identificētu ievainojamības, ir veikta risinājumu potenciālo draudu modelēšana un tehniskās drošības pārbaudes, kā arī sniegti secinājumi un ieteikumi turpmākam darbam. Maģistra darbs izpildīts Latvijas Universitātē 2022. g.

The Master's thesis “Assessment of Security for Vaccination Certificate Mobile Applications” was chosen for its relevance and in the context of the challenges faced by the Global Society. There are many different apps available in the app stores of the most popular mobile operating systems Android and iOS for the purpose of using vaccination square codes, however, no research has been done on the cyber threats and technical security posture of such apps common in Latvia. Potential threat modelling and technical security testing of the solutions have been carried out to ensure that security is not being compromised and to identify the vulnerabilities, as well as the conclusions and suggestions for the future work. Master's thesis completed at the University of Latvia in 2022.
Assessment of Security for Vaccination Certificate Mobile Applications
Keywords: Datorzinātne; drošība; mobilā lietotne; tehniskā drošības pārbaude; programmatūras ievainojamības; security