Eiro ieviešana Latvijā - Krivonosovs, Andrējs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Eiro ievešana Latvijā”. Darba mērķis ir: izpētīt eiro ieviešanas iespējas Latvijā, iepazīties ar EMS izveidi un analizēt dalībvalstu pieredzi. Izdarīt secinājumus un izteikt priekšlikumus par eiro ieviešanas plusiem un mīnusiem. Darbs sastāv no trim nodaļām, intervijas, secinājumiem un priekšlikumiem, kā arī izmantotās literatūras saraksta. Darba pirmajā nodaļā autors izpētīja valūtas sistēmas attīstības posmus un to vēsturiskās attīstības vispārējo raksturojumu, kā arī ES iestāžu sistēmu un mērķus. Darba otrajā nodaļā autors apskata eiro ieviešanas mehānismus un analizē jauno EMS dalībvalstu pieredzi. Darba trešajā nodaļā autors izpētīja eiro ieviešanas iespēja Latvijā, ka arī Māstrihtas kritēriju izpildi un iespējamos ieguvumus no eiro ieviešanas. Bakalaura darbs sastāv no 62 lapaspusēm, tas ietver 24 attēlus. Rakstot bakalaura darbu tika izmantota mācību literatūra, publicētā statistiskā informācija, publikācijas laikrakstā un internetā, intervija, likumi. Atslēgvārdi: eiro ieviešana, konverģences kritēriji, eirozona, EMS.

Theme of this paper is „Euro introduction in Latvia” The purpose of the paper is to make a research about euro introduction in Latvia, to become familiar with European monetary system and analyze experience of participating countries. Make conclusions and suggestions about pros and cons of euro introduction in Latvia. The paper consists of three parts, interview, conclusions and suggestions, and list of literature. First part of this paper reviews development stages of European monetary system and its history. Also reviews of EMS goal and system are made. In the second part euro introduction mechanism is examined and EMS participating countries experience is being analyzed. Third part researches euro introduction possibilities in Latvia, implementation of Maastricht contract, and possible pluses from euro introduction. Paper consists from 62 pages, and 24 pictures To write the paper author use educational literature, publications of statistical information, publications from newspapers and internet, interview and laws. Keywords: euro introduction, convergence criterions, Euro zone, European monetary system.
Euro introduction in Latvia
Keywords: Ekonomika