Ergonomisko un psihosociālo darba vides riski riepu servisā nodarbinātiem un to samazināšanas iespējas - Lācis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2016)
"Ergonomisko un psihosociālo darba vides risku ietekme uz riepu servisa darbiniekiem" Darba autors: Kārlis Lācis. Darba zinātniskais vadītājs: docents Dr. sc. admin., Eur. Erg. Henrijs Kaļķis. Darbs izklāstīts uz 95 lpp., ietver 78 attēlus, 2 tabulas, 6 pielikumus un 39 informācijas avotus. Pētījums sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā apkopota literatūra par darba vides riska faktoriem auto servisos, kā arī ergonomiskajiem un psihosociālajiem riskiem darba vidē. Otrajā daļā aprakstītas pētījumā izmantotās metodes, bet trešajā daļā apkopoti un analizēti iegūtie rezultāti. Uz pētījuma rezultātu pamata tika izstrādāti preventīvie pasākumi. Tika secināts, ka riepu servisa darbiniekus galvenokārt apdraud fiziskas pārslodzes risks un stress darbā. Tika izstrādātas praktiskās rekomendācijas.

''The impact of ergonomic and psihosocial workplace hazrads on eployees of tire change service" The author, Kārlis Lācis. The scientific leader: Ph.D., Assistant Professor, Eur.Erg., Henrijs Kaļķis. The Master’s Thesis contains 95 pages., Includes 78 figures, 2 tables. 6 annexes and 39 information sources." Master's thesis consists of 4 parts. The research of literature analysis the worplace hazards in car services and ergonomic and psihosocial workplace hazrads. Chapter 2 discusses in reaserch used methods. Chapter 3 analysed the results of survey and chapter 4 the author's recommendations for improvement of occupational health and safety.
Ergonomic and psychosocial work environment risks for emploees in tyres service and opportunities of reduction
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; ergonomika; stress; psihosociālie riski; auto serviss; darba drošība