Programmatūras problēmu reģistra sistēma - Ģiedris, Ivo (Latvijas Universitāte, 2012)
Kā jau zināms, ir daudz un dažādas vietnes, kur lietotāji var sazināties, apmainīties ar informāciju, attēliem vai citu informāciju. Šī vietne ir kas vairāk par datu apmaiņas vai sarakstīšanās vietni, šeit ir apkopota informācija par programmatūras kļūdām, kas nereti var būt mulsinošas.Kļūdu apkopošana palīdz veiksmīgāk organizēt to izlabošanu un arī atspoguļo stadiju kādā ir viss process. Vietnes lietotāji var atrast kļūdu paziņojumus un būt pārliecināti, ka problēma ir programmatūrā. Vietnes mērķis ir nodrošināt vieglāku darbu programmatūras izstrādē un atkļūdošanā. Vietne apkopo arī trešās puses atklātā pirmkoda programmatūras kļūdas. Vietnes „Programmatūras problēmu reģistra sistēma” izstrādes procesā izmantoju programmēšanas valodu Java pielietojot izstrādes vidi SpringSource Tool Suite 2.9.1 versiju, Vmware vFabric tc Server Developer Edition aplikāciju serveri, datu glabāšanai tika izmantota MySQL 5.5.24 GA versijas datubāze. Kvalifikācijas darba ietvaros izstrādāju datubāzes projektējumu, kas sastāv no 4 tabulām, kā arī izstrādāju četras vietnes funkcijas: •Reģistrēšanās; •Autorizēšanās; •Lietotāja datu atspoguļojums, rediģēšana, dzēšana; •Programmatūras kļūdu reģistrēšana un statusa maiņa;

As you know there are many and different sites, where users can communicate, exchange information or other information. This site is more than that, it has summed up information about software bugs which sometimes can be confusing. Bug summing helps to organize more effectively fixing them and shows current status of whole process. Users can find them and be assured that it is software bug. Sites purpose is to create more effective development of software and ease debugging. In „Software problem registry system” web page development process were used programming language Java using development environment Spring Source Tool Suite 2.9.1, Vmware vFabric tc Server Developer Edition application server and for data storaging purposes used MySQL 5.5.24 GA database. In purpose of creating qualification work I developed database setting, which consists of 4 tables and developed 4 site functions: •Reģistrēšanās; •Autorizēšanās; •Lietotāja datu atspoguļojums, rediģēšana, dzēšana; •Programmatūras kļūdu reģistrēšana un statusa maiņa;
Software problem registry system
Keywords: Datorzinātne