Līvānu stikla fabrikas vēsture no 1970. gada līdz 1995. gadam - Vanaga, Rūta Ramona (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats ir “Līvānu stikla fabrikas vēsture no 1970. gada līdz 1995. gadam”. Šī bakalaura darba galvenais mērķis ir apkopot informāciju par Līvānu stikla fabriku dokumentos, publikācijas un mutvārdu vēstures stāstos laika posmā no 1975. gada līdz 1992. gadam un salīdzināt galvenos procesus un notikumus, kas notikuši fabrikas vēsturē. Tā rezultātā noskaidrot Līvānu stikla fabrikas nozīmi. Pētījuma rezultātā tapis bakalaura darbs, kur tika izpētīta un apzināta informācija par Līvānu stikla fabriku, tās vēsturi, galvenajiem attīstības posmiem, sabiedrisko dzīvi un norieta periodu. Pētījumā izmantoti Līvānu novada Centrālās bibliotēkās pieejamie novadpētniecības materiāli. Padziļinātāku informāciju par Līvānu stikla fabriku iegūta intervijās, kurās respondenti detalizētāk pastāsta par galvenajiem notikumiem fabrikas attīstībā. Tika veikta fenomenoloģiskā analīze, kuras rezultātā tika secināti galvenie temati. Darba noslēgumā tiek izvirzīti galvenie secinājumi, kas radušies darba procesā.

The subject of the Bachelor's thesis is “History of the Livanu Glass Factory from 1970 to 1995”. The main aim of this bachelor's thesis is to learn about the Livani Glass Factory's documents, publications, oral history stories from 1975 to 1995, processes, and events that have taken place in the factory history. As a result of the research, a study was made to identify and find out information about the Livani Glass Factory its history, main stages of development, social life and the period of decline has been studied and identified. The study uses the data of local history available in Livani County Central Libraries. More in-depth information on the Livani Glass Factory was obtained through interviews. A phenomenological analysis was conducted. Main topics were concluded. At the end of the thesis, the main conclusions of the work process are set.
History of Livanu glass factory from 1970 to 1995
Keywords: Bibliotēkzinātne; Līvānu stikla fabrika; Pamatotā teorija; Novadpētniecība; Livanu glass factory; grounded theory