Bee-Bot robotu izmantošana matemātikas mācību jomā 3. vecumposmā - Kalniņa, Samanta (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba temats : “Bee-Bot robotu izmantošana matemātikas mācību jomā 3.vecumposmā.” Darba autore : Samanta Kalniņa Darba vadītājs : Mg.paed. Alina Jofe- Bordjakovska Kvalifikācijas darba mērķis : - Teorētiski izpētīt un praktiski veikt pētījumu par bee-bot robotu izmantošanu matemātikas mācību jomā 3. pirmsskolas vecumposma bērniem. Kvalifikācijas darbs sevī ietver divas daļas : teorētisko un empīrisko daļu. Darba apjoms ir 41 lpp. , tajā iekļauti 19 attēli, 3 tabulas un 31 literatūras avots. Teorētiskajā daļā tika veikta literatūras analīze ,lai izpētītu matemātikas mācību jomu pirmsskolā, trešo pirmsskolas vecumposmu ,kā arī bee-bot robotu izmantošanu pirmsskolā 5-6 gadīgiem bērniem. Empīriskajā daļā tika veikts pedagoģiskais novērojums un pedagoģiskā izmēģinājuma darbība bee-bot robota izmantošanā matemātikas mācību jomā 3.vecumposmam. Atslēgas vārdi: matemātikas mācību joma, 5-6 gadi, bee-bot robots, pirmsskola.

The subject of the qualification work: Using the Bee-bot robot for mathematics in Pre-school stage 3. Author of the work: Samanta Kalniņa Scientific supervisor of work : Mg.paed. Alina Jofe- Bordjakovska Objektive of the qualification work : Theoretically explore and practically conduct a study on the use of Bee-bot robots in math learning for 5-6 year old pre-school children. The qualification work includes two parts : theoretical and empirical. The amount of work is 41 pages, including 19 pictures, 3 tables and 31 literature sources. The theoretical part carried out a literature analysis to explore the field of mathematics learning in pre-school, the third phase of pre-school superannuation, as well as the use of Bee-bot robots in pre-school for 5-6 year olds. In the empirical part, pedagogical observation and pedagogical pilot activity was carried out in the use of the Bee-bot robot in the field of mathematical learning for stage 3. Keywords : mathematic, 5-6 year, bee-bot robot, preschool.
Using the Bee-bot robot for mathematics in Pre-school stage 3
Keywords: Izglītības zinātnes; matemātikas mācību joma; 5-6 gadi; bee-bot robots; pirmsskola