Rokdarbi vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības sekmēšanai - Grandovska, Alise (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darbā „Rokdarbi vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības sekmēšanai” tiek pētīts radošās darbības teorētiskais pamatojums, sākot ar radošās darbības būtības analīzi, virzoties uz rokdarbu īpašo nozīmi radošās darbības attīstībā vecākā pirmsskolas vecuma bērniem. Temata aktualitāte pamatojas ar to, ka radošuma attīstība bērnos ir viena no kompetenču izglītības prasmēm un ir ietverta noteikumos par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām. Saskaņā ar noteikumos paredzēto pirmsskolas izglītības satura īstenošanas mērķis ir zinātkārs, radošs un dzīvespriecīgs bērns. Rokdarbi palīdz bērniem attīstīt radošumu un veicina bērnu vispusīgu attīstību. Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt rokdarbu ietekmi uz vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošās darbības attīstību. Darba kopējais lappušu skaits ir 50 lappuses. Atslēgas vārdi: rokdarbi, pirmsskolas vecuma bērni, radošā darbība, radošums.

In the qualification thesis “Handicrafts for promotion of creative activity of elder pre-school children” the theoretical basis of creative activity is studied, starting with the analysis of the essence of creative activity, switching to the special role of handicraft in the development of creative activity for elder pre-school children. The actuality of the topic is based on the fact that the development of creativity is one of the skills mentioned in the competency education and is included in the regulations regarding the state guidelines for pre-school education. According to the regulations, the objective of the implementation of the pre-school education content is a curious, creative, and joyful child. Handicrafts help children to develop creativity and promote children’s comprehensive development. The aim of the qualification thesis is to study the impact of handicrafts on the development of creativity of elder pre-school children. The total number of pages of the thesis is 50 pages. Keywords: handicrafts, preschool children, creative activity, creativity.
Handicrafts for promoting creativity for older preschool children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; rokdarbi; pirmsskolas vecuma bērni; radošā darbība; radošums