Tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā - Asatrjana, Jerana (Latvijas Universitāte, 2015)
Tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā ir viena no cilvēktiesībām, kurai valstij ir pienākums aizsargāt. Darba mērķis, analizējot normatīvus aktus, tiesu praksi un juridisko literatūru, ir noskaidrot saprātīga termina skaidrojumu, saprātīga termiņa nozīmi un izpratni, to ievērošanu Latvijā, kā arī noskaidrot kompensācijas veidus saprātīga termiņa neievērošanas gadījumā. Izpētīt Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumus, lai noskaidrotu saprātīga termiņa kritērijus. Darba uzdevums ir noskaidrot praksē pastāvošās problēmas saistībā ar saprātīga termiņa nodrošināšanu un sniegt priekšlikumus, lai nodrošināt saprātīga termiņa ievērošanu kriminālprocesos. Atslēgvārdi: saprātīgs, saprātīgs termiņš, kriminālprocess, cilvēktiesības, kompensācija.

Right to completion of criminal proceedings within reasonable time is human rights, that state ir duty protect. The bachalaur’s aim is to analyze laws, judgments ang legal lietarature, to clarify the meaning of the term „reasonable”, meaning and importance of the „reasonable time”, its compliance in Latvia, also to clarify forms of compensation, when criminal procedure is not completed within a reasonable time . That to clarify the criteria for a reasonable time is necessary to explore European Court of Human rights. At work is necessary to clarify the existing problems in pracitce and to give suggestions, how to provide reasonable time compliance in the criminal proceedings. Keywords: reasonable, reasonable time, criminal proceeding, human rights, compensation.
Right to completion of Criminal proceeding within reasonable time
Keywords: Juridiskā zinātne