Saldus pilsētas telpiskās un ainavu struktūras izmaiņas 20.-21.gs. - Šterns, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek pētīta Saldus pilsētas publiskā ārtelpas pieejamība un piemērotība iedzīvotājiem, vietas identitāte, mazpilsētas vides elementi, pilsētas „mezglu punkti”, dizains un ainavas mainība no 20. gadsimta sākuma līdz 21. gadsimta sākumam. Darba mērķis ir raksturot Saldus pilsētvides un telpiskās struktūras veidošanos un izvērtēt ainaviski nozīmīgās „mezgla” vietas pilsētā. Izstrādāt priekšlikumus pilsētvides dizaina pilnveidei. Darbs kopumā izklāstīts 54 lappusēs. Tajā iekļauts 21 attēls. Darbā izmantots 41 literatūras avots un pievienoti 24 pielikumi. Raksturvārdi: pilsētas ainavas mainība; telpiskā struktūra; vietas identitāte

In Bachelor’s paper study is the spatial and landscape structure of town Saldus, its accesibility for inhabitants, place identity, elements of provincial town environment, nodes, design and changes of landscape from the begining of 20th century back to nowadays – begining of 21st century. The aim of this reserch is to describe spatial structure development and to evaluate important lanscape nodes in provincial town of Saldus. To draw up a system of suggestions for design of town Saldus. This reaserch consists of 54 pages, that includes 21 picture. Also there are 41 bibliographic sources and added 24 appendixes. Key words: townscape fluctuation; spatial structure; place identity
Spatial and landscape structure changes of town Saldus during 20-21 century
Keywords: Ģeogrāfija