Latviju apmeklējušo tūristu viedoklis un attieksme - Kanta, Dace (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma “Latviju apmeklējušo tūristu viedoklis un attieksme.” Darba mērķis ir noskaidrot ārzemju tūristu viedokli un attieksmi par Latviju. Faktorus, kuru rezultātā ārzemju tūristi ir izvēlējušies Latviju kā galamērķi. Teorētiskajā daļā tiek apskatīts tūrisms un tā attīstības faktori, motivācijas aspekti tūrismā. Tāpat tiek apskatīta teorija par galamērķa izvēli un komunikācijas kanāliem. Teorijas pamats ļauj izprast tūrisma nozares darbību, aplūkojot tās pozitīvās un negatīvās puses. Lai nostiprinātu teoriju un papildinātu darbu pētījuma daļā, tiek veikta strukturētā intervija, kas ļauj noskaidrot tūrisma nozares speciālistu viedokli. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 95 lpp. sevī iekļaujot 29 attēlus un 5 tabulas.

The Bachelor's thesis “The opinion and attitude of tourists who are visiting Latvia”. The aim of the work is to find out the tourist’s opinion and attitude about Latvia. Factors that have led foreign tourists to choose Latvia as their final destination. The theoretical part views tourism and its development factors, motivational aspects in tourism. The theory on final destination choice and communication channels. The basis of the theory allows to understand the activity of the tourism industry by looking at its positive and negative aspects. In order to strengthen the theory and to complement the work, a structured interview is conducted, which makes it possible to find out the opinions of experts in tourism sector. The Diploma thesis is written in Latvian, consists of 95 pages, includes 29 pictures and 5 tables.
The opinion and attitude of tourists who are visiting Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; Tūrisms; motivācija; komunikācija; galamērķis; tūrists