Latvijas Universitātes abonēto datubāžu lietošanas paradumi - Vilnis, Niko (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Latvijas Universitātes abonēto datubāžu lietošanas paradumi” tiek apskatīti LU SZF studentu datubāžu lietošanas paradumi un pētāmo datubāžu lietojamība. Bakalaura darbs balstās uz informācijas lietotāju uzvedības ekoloģisko teoriju un mijiedarbības trīs komponentu modeli, ar kura palīdzību iespējams aplūkot un noteikt datubāžu un to lietotāju savstarpēju mijiedarbību. Lai sasniegtu mērķi pētījumā tiek izmantota kvalitatīvā pētniecības metode – verbālais protokols, ar kura palīdzību iespējams noteikt datubāžu lietojamību, trūkumus un palīdz atklāt LU SZF studentu datubāžu lietošanas paradumus, lietojot konkrētās datubāzes (EBSCO, Emerald, Letonika.lv). Pētījums atklāj LU SZF studentu lietošanas paradumus, informācijas izgūšanas procesā, lietojot konkrētās datubāzes, kā arī datubāžu lietojamību.

In this Bachelor thesis titled “Subscribed database usage habits of University of Latvia” are discussed database usage habits from Latvian University Social Science faculty student perspective. Research is based on Ecological Theory of Human Information Behavior and Interaction Triptych Model is used to find out the relation between user and database, which shows how hard it is for students to use these databases. To find out the usage habits and how users are using databases, research uses quality research method – verbal protocol which helps to understand the subscribed database usage, deficiencies and helps to reveal student usage habits using databases (EBSCO, Emerald, Letonika.lv).
Subscribed database usage habits of University of Latvia
Keywords: Bibliotēkzinātne; Datubāzes; Lietojamība; Paradumi; Lietotāji; Latvijas Universitāte