Integrētā mārketinga komunikācija Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu uzņēmumos ilgtspējīgas attīstības kontekstā - Bormane, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Promocijas darbā pētīta integrētā mārketinga komunikācija ilgtspējīgas attīstības kontekstā - tās loma un nozīme, ietekme uz pieprasījumu, pircēju rīcību tirgū, pircēju pirkšanas lēmumiem. Identificēti pircēju pirkšanas lēmumus ietekmējošie kompleksie faktori ilgtspējīgas attīstības kontekstā, kā arī izstrādāts integrētā mārketinga komunikācijas konceptuālais modelis ilgtspējīgai attīstībai, kas pielietojams uzņēmumiem praktiskajā darbā un komunikācijā ar sabiedrību vides saglabāšanas, sociālās atbildības un ekonomikas attīstības kontekstā. Izstrādātais modelis izmantojams arī pētniekiem, lai tā sakarības pielāgotu un novērtētu citu nozaru uzņēmumu praktiskā darba pilnveidē. Latvijā līdz šim nav apkopoti integrētā mārketinga komunikācijas instrumenti izmantošanai ilgtspējīgas attīstības kontekstā, veikta to klasifikācija, pētīta integrētā mārketinga komunikācijas ilgtspējīgai attīstībai ietekme uz Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu pircēju pirkšanas lēmumiem ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Atslēgvārdi: ilgtspēja, ilgtspējīga attīstība, mārketings ilgtspējīgai attīstībai, integrētā mārketinga komunikācija ilgtspējīgai attīstībai, integrētā mārketinga komunikācijas instrumenti ilgtspējīgai attīstībai, integrētā mārketinga komunikācijas procesa modelis, pircēju rīcība tirgū, pircēju pirkšanas lēmumi.

The doctoral thesis researches integrated marketing communication in the context of sustainable development – its role and importance, effect upon demand, consumers’ buying decisions. The complex factors of influence upon consumers’ buying decisions in the context of sustainable development have been identified and a conceptual model of integrated marketing communication for sustainable development has been worked out for use by businesses in practical work and public communication in the context of environmental conservation, social responsibility and economic development. The model may also be used by researchers to adapt and assess its correlations in order to improve the practical operation of businesses of other industries. In Latvia there has been neither classification of integrated marketing communication tools for use in the context of sustainable development nor research of the influence of integrated marketing communication for sustainable development upon consumers’ buying decisions at Latvian food retail chains in the context of sustainable development done so far. Keywords: sustainability, sustainable development, marketing for sustainable development, integrated marketing communication for sustainable development, integrated marketing communication tools for sustainable development, model of integrated marketing communication process, buyers’ market behaviour, buyers’ buying decisions.
Integrated Marketing Communication at Latvian Food Retail Chains in the Context of Sustainable Development
Keywords: Ekonomika; tirgzinība; marketing