Maksātnespējas procesa vadīšanas pilnveidošanas virzieni Latvijā. - Ostrovska, Evita (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba nosaukums: „Maksātnespējas procesa vadīšanas pilnveidošanas virzieni Latvijā”. Autore maģistra darbā analizē maksātnespējas būtību, maksātnespēju kā uzņēmuma finansiālo stāvokli raksturojošu terminu un kā tiesas konstatētu faktisko stāvokli un attiecīgi apsvērumus tālākai maksātnespējas procesa vadīšanas iespējai – reorganizācijai vai likvidācijai. Darba pētījuma objekts ir maksātnespējas procesa vadīšana Latvijā. Darba pētījuma priekšmets ir maksātnespējas procesa vadīšanas pilnveidošana Latvijā. Darba pētījuma mērķis ir izstrādāt priekšlikumus maksātnespējas procesa vadīšanas pilnveidošanai, tādējādi uzlabojot Latvijas maksātnespējas statistikas datus un rādītājus starptautisko reitingu aģentūru Doing Business veidotajos apkopojumos. Maģistra darbs sastāv no 5.nodaļām, 12 tabulām, 6 attēliem un 2 pielikumiem, izmantoti 56 bibliogrāfiskie avoti. Atslēgvārdi – maksātnespēja, maksātnespējas vadīšana, reorganizācija, likvidācija, kreditori.

Title of the Master's thesis: “Ways to Improve Management of Insolvency Proceedings in Latvia”. The author analyses historical development of the institution of insolvency, insolvency as a term characterizing a company's financial situation and the actual state detected by the court as well as the subsequent future options for the management of the process: reorganization or liquidation. The research object is the management of insolvency proceedings in Latvia. The subject matter of the study is improving management of insolvency proceedings in Latvia. The aim of the study is to develop suggestions to improve management of insolvency proceedings thus enhancing Latvia's insolvency statistics and figures in listings by Doing Business, international rating agency. The thesis consists of 5 chapters, 12 tables, 6 figures and 2 annexes. 56 bibliography sources were used. Keywords: insolvency, insolvency management, reorganization, liquidation, creditors.
Ways of Improve Management of Insolvency Proceedings in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; maksātnespēja; reorganizācija; likvidācija; kreditori