Fiziskās slodzes analīze un veselības veicināšana darbā risinājumi akmens apstrādē - Viziņa, Aiga (Latvijas Universitāte, 2011)
Fiziskās slodzes analīze un veselības veicināšanas darbā risinājumi akmens apstrādē. Maģistra darbs. Darbs satur 65 lpp., 25 attēlus, 16 tabulas, 4 formulas. Izmantoti 36 literatūras avoti. Latviešu valodā. SLODZE, ERGONOMIKA, VESELĪBAS VEICINĀŠANA Izvirzītā hipotēze: akmens apstrāde ir fiziski smags darbs, un šajā nozarē strādājošos ir grūti iesaistīt veselības veicināšanas darbā aktivitātēs. Pielietotās metodes: SGR, ĀEK, NIOSH vienādojums, matemātiskā metode dinamiska darba slodzes novērtēšanai un darbspēju indekss. Darbā dots ieskats akmens apstrādes tehnoloģiskajos procesos, analizēta teorētiskā literatūra, aprakstītas izmantotās metodes un analizēti iegūtie rezultāti. Izstrādātas praktiskas rekomendācijas slodzes mazināšanai un veselības veicināšanai darbā akmens apstrādē.

The analysis of physical work load and solutions of health promotion at the stone processing work. Master thesis. Contents 65 pages, 25 photos, 16 tables, 4 formulas, 36 references. In Latvian. WORKLOAD, ERGONOMICS, HEALTH PROMOTION The hypotheses of work: processing of stone is physically hard work and it’s hard to involve people doing this work in the activities that would improve the health. The methods have been used: Key item method, QEC, NIOSH equation, mathematical method in the evaluation of dynamic work load and working capacity index. There is an insight in the technological process of stone processing. There is also the analysis of literature, description of methods used and analysis of the results that have been received. Practical recommendations to minimize the workload and health promotion during work have been offered.
Analysis of physical load and solutions of health promotion at the stone processing work
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze