Latvijas vērtspapīru tirgus un to ietekmējošie faktori - Morhata, Irina (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba tēma ir Latvijas vērtspapīru tirgus un to ietekmējošie faktori. Darba mērķis ir, uz statistisko datu analīzes pamata definēt gаlvеnās Lаtvijаs vērtspаpīru tirgus problēmas un to kvantitatīvus parametrus, noteikt Latvijas vērtspapīru tirgus iеtеkmējošos fаktorus, un, pаmаtojotiеs uz iеgūtiеm rеzultātiеm, izstrādāt priеkšlikumus vērtspаpīru tirgus attīstībai. Galvenie uzdevumi ir izanalizēt Latvijas akciju tirgus darbības radītājus, salīdzināt ar Baltijas valstīm. Novērtēt Latvijas parāda vērtspapīru tirgus mūsdienu stāvokli. Izpētīt faktorus, kas ietekmē Latvijas vērtspapīru tirgus attīstību. Darbā ir secināts, ka Latvijas akciju tirgum raksturīgas problēmas ir mazs biržā kotēto uzņēmumu skaits, zems kapitalizācijas līmenis, likviditātes problēma, uzņēmumu nevēlēšanas piesaistīt kapitālu ar akciju sākotnējo piedāvājumu palīdzību.

The topic of the work is Latvian Securities Market and Factors that Influence It. The purpose of the work is while having the statistical data analyzed, then define main problems of Latvian Securities market and quantitative parameters of them, determine main factors that influence Latvian Securities market, then make conclusions and work out a proposal of development Latvian Securities market. The main tasks of this work are to analyze the performance of Latvian Stock market, to compare the results with Baltic States. To evaluate Latvian Bond market and to explore factors that influence development of Latvian Securities market. In the process of this research it has been established that Latvian Stock market has important problems. The main problems are small number of listed companies, a low level of market capitalization, a liquidity problem, a small IPO number.
Latvian Securities Market and Factors that Influence It
Keywords: Ekonomika; Latvijas vērtspapīru tirgus; kapitalizācija; likviditāte; akciju sākotnējais piedāvājums