Ziņu mediju satura par Covid-19 ietekme uz Latvijas studentu auditoriju - Mintautiška, Arta Dale (Latvijas Universitāte, 2022)
Sākoties Covid-19 pandēmijai 2020.gadā, mēs nevarējām iedomāties, ka mūs tas skars līdz pat šai dienai. Vīruss ietekmēja mūsu mācības, darbu un ikdienas dzīvi. Sākoties mājsēdei situācija pasliktinājās. Ir veikti daudz un dažādi pētījumi par to kā Covid-19 ietekmējis cilvēku ikdienas dzīvi, bet daudzi nav pievērsušies tieši studentiem. Mācību process tiek pilnībā mainīts, netiek saņemta pilnvērtīga mācību viela, studentiem turpina krāties darbi, viņi sāk justies nospiesti. Ziņās nav vērojama ziņu dažādība, tiek runāts tikai par vienu tēmu – Covid-19. Nepārtraukti ir negatīvas ziņas, kuras nosēžas zemapziņā un turpina vilkties līdzi ikdienas gaitās. Bakalaura darba “Ziņu mediju satura par Covid-19 ietekme uz Latvijas studentu auditoriju” tika pētīts kā ziņu mediji ir ietekmējuši Latvijas studentus ar Covid-19 ziņām. Kā šīs ziņas ir ietekmējušas studentu psiholoģisko stāvokli un vai tas radīja kādas sekas. Izstrādē tika izmantota teorija no komunikācijas zinātnes grāmatām, jaunākie pētījumi par Covid-19 ietekmi uz studentiem, oficiālie Covid-19 statistikas dati. Metodoloģijā tika izmantota gan kvantitatīvā, gan kvalitatīvā pētījuma metode.

At the beginning of the Covid-19 pandemic in 2020, we could not imagine that we would be affected by this until now. The virus affected our learning, work and everyday lives. The situation deteriorated at home. Many and different studies have been conducted on how Covid-19 has influenced people's daily lives, but many have not focused directly on students. The learning process is completely changed, no full learning substance is received, students continue to pile up, they start to feel depressed. There is no news diversity in the news, there is only one subject, Covid-19. There are constantly negative news, landing in your subconscious mind and continuing to drag along everyday. The impact of news media content on Covid-19 on Latvian student audience was studied as news media influenced Latvian students with Covid-19 news. How this news has affected the psychological state of students and whether it had any consequences. The development used theory from communication science books, the latest research on Covid-19's impact on students, official Covid-19 statistics. The methodology used both quantitative and qualitative study methods.
Impact of news media content on Covid-19 on Latvian student audience
Keywords: Komunikācijas zinātne; Covid-19; studenti; mediji; psiholoģija