Dažādu ģimenes modeļu reprezentācija šova “Slavenības. Bez filtra” 5. sezonā - Balode, Airika (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Dažādu ģimenes modeļu reprezentācija šova “Slavenības. Bez filtra” 5. sezonā””. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi ģimenes modeļi tiek atspoguļoti šovā un kādas savas dzīves lomas šova galvenie varoņi “spēlē”. Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta Ērvinga Gofmaņa “Sevis izrādīšana ikdienas dzīvē” teorija, kā arī informācija par realitātes šoviem, reprezentāciju televīzijā, dažādiem ģimenes modeļiem un realitātes šovu “Slavenības. Bez filtra”. Darba metodoloģijas daļā tiek aprakstīta kvalitatīvā kontentanalīze, novērojuma metode, padziļinātās intervijas un pētījuma plāns. Darbā tiek analizēta šova “Slavenības. Bez filtra” 5. sezona, kuras galvenie dalībnieki ir Magone Šutoviene, Olga Kambala un Kašers. Katrs no šova dalībniekiem pārstāv atšķirīgu ģimenes modeli, kā arī pilda dažādas dzīves lomas.

The theme of the bachelor's work is "Representation of different family models in the 5th season of the show “Celebrities. No filter””. The aim of the work is to find out which family models are represented in the show and what roles the main characters of the show “play”. The theoretical part describes Irving Gofman's theory of "showing yourself in everyday life", as well as information about reality shows, representations on television, different family models and the reality show “Celebrities. No filter”. The methodology part describes qualitative content analysis, observation method, in-depth interviews and plan of the research. The work analyzes 5th season of the show “Celebrities. No filter” whose main characters are Magone Šutoviene, Olga Kambala and Kašers. Each participant of the show represents a different family model and fulfills different roles in the family.
Representation of different family models in the 5th season of the show “Celebrities. No filter”
Keywords: Komunikācijas zinātne; Realitātes šovs; Ģimene; Ģimenes modelis; Loma; Reprezentācija