Tautas likteņtēma Māras Zālītes dramaturģijā - Ceriņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba „Tautas likteņtēma Māras Zālītes dramaturģijā” galvenā būtība ir pierādīt dramaturģes lugu saistību ar laikmeta notikumiem, kurus Māra Zālīte simboliski sasaista ar latviešu tautas mitoloģiju, folkloru un senākiem vēstures notikumiem. Bakalaura darba pētījuma mērķis ir sniegt ieskatu konkrētos vēsturiskos laikmeta notikumos un atrast idejiskās kopsakarības ar Māras Zālītes dramaturģijas piedāvātajām problēmām un to risinājumiem. Bakalaura darba izstrāde piedāvā Māras Zālītes dramaturģijas analīzi un likteņtēmas sasaisti ar PSRS un Latvijas brīvvalsts periodu aktuālajiem notikumiem.

The Bachelor work „The fate theme of nation in Māra Zālīte dramaturgy” main esence is to prove playwrights’ dramas obligation with events of the time, which Mara Zalite symbolically bonds with Latvian nation mythology, folklore and earliest events of the history. The issue of the Bachelor work is to give the look into concrete historical events of the time and find ideological interconnections with the given problems and its resolutions of Mara Zalite dramaturgy. The elaboration of the Bachelor work offers analysis of the dramaturgy of Mara Zalite and theme of destiny relation with USSR and actual events of theLatvian freedom period.
The Fate Theme of Nation in Māra Zālīte Dramaturgy
Keywords: Filoloģija