Nepilngadīgais cietušais un viņa pārstāvis kriminālprocesā - Dementjeva, Karīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Nepilngadīgais, kurš cietis no noziedzīga nodarījuma un kurš atzīts par cietušo kriminālprocesuālajā izpratnē, iegūst kriminālprocesa dalībnieka statusu un līdz ar to arī visas ar to saistītas tiesības un pienākumus, kas bieži nav atbilstoši nepilngadīgā garīgas un fiziskas attīstības līmenim. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt nepilngadīgā cietušā un viņa pārstāvja statusu Latvijas kriminālprocesa tiesībās. Šī mērķa sasniegšanai tika padziļināti pētīts nepilngadīgā cietušā un viņa pārstāvja jēdziens, tiesības un pienākumi kā arī loma atsevišķās kriminālprocesa darbībās. Pētījuma gaitā tika konstatētas vairākas problēmas attiecībā uz nepilngadīgā cietušā un viņa pārstāvja regulējumu Latvijas kriminālprocesa tiesībās. Tā rezultātā autore sniedz secinājumus un priekšlikumus Latvijā esošā regulējumā uzlabošanai. Atslēgas vārdi: nepilngadīgais, cietušais, bērns, likumiskais pārstāvis.

A minor, who has suffered from the crime and who is identified as the victim within the meaning of the criminal procedure, acquires the status of a participant of the criminal procedure and, hence, all the related rights and obligations, which are often not appropriate for the mental and physical level of development of the minor. The Bachelor’s thesis aims to study the status of the minor victim and his representative within the rights of the Latvian criminal procedure. In the course of the study, a number of issues have been identified with respect to regulation of the minor victim and his representative in the rights of the Latvian criminal procedure. As a result, the author provides conclusions and proposals for improving the regulation existing in Latvia. Key words: minor, victim, child, legal representative.
Minor victim and his representative in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne