"Scania" Baltijas reģionālo uzņēmumu apvienošanas problemātika. - Ošupe, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Uzņēmumu apvienošanās ir viens no attīstības veidiem, kas rada ne tikai iespējas, bet arī būtiskas pārmaiņas uzņēmumā un tā kultūrā. Lai stiprinātu pozīcijas Baltijas tirgū, apvienošanos vienotā Baltijas Biznesa vienībā veica trīs “Scania” Baltijas valstu pārstāvji. Šis apvienošanās process, kas ir saistīts ar pārmaiņu ieviešanu SIA “Scania Latvia” darbībā, radīja organizatoriskas problēmas, kas tieši ietekmēja organizācijas darbiniekus. Šī bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz teorijas analīzi un pētījuma rezultātiem, novērtēt apvienošanās procesa ietekmi uz SIA “Scania Latvia” darba vides labklājību un apmierinātību ar uzņēmuma integritāti Baltijas Biznesa vienībā, lai izvirzītu priekšlikumus SIA “Scania Latvia” organizācijas veselības uzlabošanai. Bakalaura darba apjoms 71 lapaspuses, 26 attēli, 1 tabula, 1 pielikums un 49 literatūras avoti. Atslēgvārdi: organizāciju vadīšana, uzņēmumu apvienošana, uzņēmumu pārņemšana, pārmaiņu vadība, organizācijas veselība, organizatoriskās pārmaiņas, Scania

An organisation merger is one of the development forms that create not only opportunities, but also important changes in the organisation and its culture. To strengthen positions in the Baltic market, three Scania Baltic representatives merged into the one Baltic Business Unit. This merger process, which is related to the introduction of changes in the operations of “Scania Latvia” LLC, created organisational problems that directly affect the organization’s employees. The objective of this bachelor’s thesis is, based on the analysis of theory and research results, to assess the impact of the merger process on the well-being of “Scania Latvia” LLC work environment and satisfaction with the company’s integrity in the Baltic Business Unit and to make proposals for improving the organisational health of “Scania Latvia” LLC. Bachelor thesis consist of 71 pages, 26 pictures, 1 table, 1 annex and 49 literature sources. Keywords: organisation management, company merger, company acquisitions, change management, organisational health, organisational changes, Scania
Problems of Merging Baltic Business Units of “Scania”.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; organizāciju vadīšana; uzņēmumu apvienošana; uzņēmumu pārņemšana; pārmaiņu vadība; organizācijas veselība