4-5 gadus vecu bērnu veselīga dzīvesveida izpratnes veidošana pirmsskolas izglītības iestādē - Šleija, Olga (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autore: Olga Šleija Darba temats: 4-5 gadus vecu bērnu veselīga dzīvesveida izpratnes veidošana pirmsskolas izglītības iestādē Darba vadītāja: Alīna Jofe-Bordjakovska Pētījuma mērķis: Sniegt zināšanas par veselīgu dzīvesvesveidu 4 – 5 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē. Pētījuma saturs: Teorētiskajā̄ daļā aprakstīta dažādu autoru teorija par veselīgu dzīvesveidu. Pētījuma daļā tiek pētīta pirmsskolas izglītības iestādes bērnu zināšanas par veselīgu dzīvesveidu. Tiek pasniegta jauna informācija. Pētījumā piedalās 15 bērni, 4-5 gadu vecumā. Atslēgas vārdi: dzīvesveids, veselīgs, bērni, pirmsskola, higiēna, sports, ūdens. Darba apjoms: darbs sastāv no 37 lapas pusēm. Darbā redzama 1 tabula, 12 attēli, izmantotās literatūras saraksts sastāv no 32 avotiem.

Author of the work: Olga Šleija The topic of the work: Improving Children's Attitudes and Awareness Toward a Healthy Lifestyle of 4- 5-year-old children in a pre-school education institution Supervisor: Alina Jofe-Bordjakovska The purpose of the research: To provide knowledge about a healthy lifestyle to 4-5-year-old children in a preschool educational institution. Content of the research: The theoretical part describes the theory of various authors about a healthy lifestyle. The part of the study examines the knowledge of children of a preschool educational institution about a healthy lifestyle. New information is presented. 15 children aged 4-5 participate in the study. Keywords: lifestyle, healthy, children, preschool, hygiene, sports, water. Scope of the work: the work consists of 37 pages. The work shows 1 table, 12 pictures, the list of used literature consists of 32 sources.
Improving Children's Attitudes and Awareness Toward a Healthy Lifestyle of 4- 5-year-old children in a pre-school education institution
Keywords: Izglītības zinātnes; Dzīvesveids; veselīgs; bērni; pirmsskola; izpratne