OpenStack mākoņa tīklošanas iespējas - Balodis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā „OpenStack mākoņa tīklošanas iespējas” tiek apskatītas un salīdzinātas dažādas OpenStack mākoņdatņošanas platformas konfigurācijas iespējas izmantojot Nova network vai Quantum tīklošanas pārvaldniekus. Tiek izpētīta fizisko tīklu izmantošana un virtuālo tīklu realizāciju, kas savieno vairākas virtuālās mašīnas viena saimniekdatora ietvaros. Papildusir izpētīti servisi, kuri tiek nodrošināti virtuālajām mašīnām. Darbā ir aprakstīta OpenStack mākoņa ieviešana LU Fizikas un matemātikas fakultātes datu centrā. Kā arī darba ietvaros tiek izveidots OpenStack tīklošanas spraudnis, priekš Mikrotik maršrutētāja.

The paper describes the possibilities of OpenStack cloud computing platforms networking configuration options.Nova network are Quantum networking managers configured and compared. It is investigated how the physical layer of networks is used and how virtual switches connect multiple virtual machines within a single virtualization host. In addition, other OpenStack Services which are related to networking are examined. The work also describes the implementation of OpenStack cloud at Faculty of Physics and Mathematics of University of Latviadata center. Also the author creates a prototype Qauntum plugin for Mikrotik router.
OpenStack cloud networking possibilities
Keywords: Datorzinātne