Aktiera un režisora Harija Misiņa (1917-1984) radošais portrets - Rozīte, Elīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba pirmā nodaļa ir veltīta aktiera un režisora Harija Misiņa radošās personības attīstības raksturošanai — bērnībai un skolas gadiem, profesijas izvēlei. Dokumentāra stāstījuma formā tiek sniegts īss ieskats radošajā darbībā uz Cēsu Drāmas teātra skatuves, uz kino ekrāniem un Radioteātrī. Darba otrajā nodaļā sniegts Harija Misiņa daiļrades raksturojums uz profesionālo teātru skatuves — Strādnieku teātrī un Muzikālās komēdijas jeb Operetes teātrī. Padziļināti tiek analizēti divi aktiera profesionālo darbību raksturojoši iestudējumi.

The first chapter of the bachelor thesis is devoted to the creative personality development of actor and director Harijs Misiņš — his childhood and school years, his choice of profession. In the form of a documentary narrative, a brief insight into his creative work on the stage of the Cesis Drama Theatre, on the cinema screen and in the Radio Theatre is given. The second chapter of the thesis gives a description of Harijs Misiņš's work on the stage of professional theatres — the Workers Theatre and the Musical Comedy or Operetta Theatre. Two productions characterising the actor's professional activity are analysed in depth.
Creative Portrait of Actor and Director Harijs Misiņš (1917-1984)
Keywords: Filoloģija; Radioteātris; raidījums “Labu nakti”; Cēsu Drāmas teātris; Strādnieku teātris; Muzikālās komēdijas teātris