Sagatavošanās olimpiādes jaunākajām klasēm: uzdevumi un atrisinājumi - Daļecka, Maruta (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbs veidots kā uzdevumu krājums, kurā apkopoti jaunāko klašu sagatavošanās olimpiāžu uzdevumi un to atrisinājumi no 1987./88. m.g. līdz 2004./05. m.g. Šie uzdevumi ir palīgmateriāls skolotājiem, lai sistemātiski sagatavotu skolēnus matemātikas konkursiem un olimpiādēm. Skolēni var izmantot uzdevumu krājumu arī patstāvīgi. Mērķauditorija ir 5. – 9. klašu skolēni, kā arī citi interesenti.

Master thesis consist of a set of exercises including problems of preparation olympiads from 1987./88. till 2004./05. school year and their solutions. These exercises can be used as a matherial by teachers to systematically prepare pupils for competitions in mathematics. Pupils can use the set of exercises on their own as well. The target audience are pupils of the 5th to 9th school year and other enthusiasts as well.
Preparatory Olympiads for middle students: Problems and Solutions
Keywords: Matemātika