Mazumtirdzniecības veikala krājumu pārvaldības optimizēšana: statistiskā analīze. - Čapkovska, Endija Dārija (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbā galvenā uzmanība pievērsta krājumu pārvaldības optimizēšanai mazumtirdzniecībā, īpaši, jaunu uzņēmumu un pārtikas mazumtirdzniecības ķēdes SIA Snackoland kontekstā. Pētījums risina problēmas, ar kurām saskaras jauni uzņēmumi krājumu pārvaldībā, jo sākotnējos mēnešos ir ierobežoti dati un kapitāls. Pētījums ietver Snackoland pirmā darbības gada statistisko analīzi, lai noteiktu efektīvāko krājumu pārvaldības modeli un ieteiktu īstenošanas stratēģijas. Pētījums izceļ efektīvas krājumu pārvaldības būtisko lomu vispārējos uzņēmējdarbības panākumos un rentabilitātē, uzsverot vajadzību pēc līdzsvara starp piedāvājumu un pieprasījumu, kā arī to, cik svarīgi ir samazināt krājumos piesaistīto kapitālu.

The focus of the study is on optimizing inventory management in retail, especially in the context of new companies and food retail chain Snackoland. The study addresses the challenges faced by start-ups in inventory management due to limited data and capital in the initial months. The study includes a statistical analysis of Snackoland's first year of operation to determine the most effective inventory management model and recommend implementation strategies. The study highlights the critical role of effective inventory management in overall business success and profitability, highlighting the need for a balance between supply and demand and the importance of reducing capital tied up in inventory.
Optimizing Inventory Management in Retail: A statistical analysis.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; krājumu pārvaldība; mazumtirdzniecības optimizācija; jauni uzņēmumi; statistiskā analīze; piegādes ķēde