Liberālisma ideoloģijas loma Krievijā no 2000. līdz 2015. gadam - Tiško, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2015)
Nav īsti skaidrs kādiem ideoloģiskiem mērķiem seko Krievijas Federācija. Darbā tiks analizēta liberālisma ideoloģijas loma Krievijā 2000. – 2015. gados. Balstoties uz galvenajām liberālisma pazīmēm jāizpēta Krievijas valdības atbilstību šim pazīmēm. Darba gaitā tika izpētīta liberālisma ideoloģijas loma Krievijā no 2000. līdz 2015. gadam. Darbā tika analizēti teorētiski darbi par liberālismu. Tika analizēti notikumi Krievijas politiskajā dzīvē izmantojot gan dažādu apskatnieku grāmatas, gan interneta resursus. Analizējot Krievijas atbilstību/neatbilstību liberālisma pazīmēm tika izmantota aprakstoša metode, kā arī kvantitatīva pētījuma metode, kuras pamatā ir anketas un interneta aptaujas. Secinājumos autors konstatēja, ka, balstoties uz izmantoto metodoloģiju, Krievijas valdības darbība neatbilst liberālisma pazīmēm.

It is not clear what ideological purposes Russian Federation is following. In the research, the role of liberalism ideology in Russia by 2000-2015 will be analysed. Research is based on assumption if Russian government is following the main liberalism characteristics. The research contains theoretical works about liberalism. Events in Russian political life were analysed using a combination of different reviewer books and internet resources. Analysing Russia’s compliance/non-compliance characteristics of liberalism the descriptive method and quantitative method (questionnaires and online surveys) were used. In the conclusions, the author found that the Russian government did not meet the liberalism characteristics.
The role of liberalism ideology in Russia from 2000 to 2015
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Liberālisms; Vladimirs Putins; “varas vertikāle”; Krievija