Saistītās runas pilnveide 6-7 gadīgiem bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību - Bērziņa, Maija (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbs sastāv no : ievada, 4 nodaļām un 4 apakšnodaļām, 131 lappusēm, satur 7 tabulas un 18 attēlus , izmantotās literatūras un avotu saraksta , izmantoja un izanalizēja pavisam 41 avotu, kā arī darbā iekļāva 28 pielikumus.Diplomdarba nosaukums ir : Saistītās runas pilnveide 6 - 7 gadīgiem bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību (turpmāk tekstā – VSNA). Diplomdarba autore : Maija Bērziņa Diplomdarba zinātniskā vadītāja ir : prof., dr. paed. Sarmīte Tūbele Diplomdarba mērķis : izpētīt praksē saistītās runas aktivizēšanas, paplašināšanas iespējas, 6 -7 gadus veciem bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību Pašā Ievadā ir pamatota tēmas novitāte Darba pirmajā, teorētiskajā nodaļā tika analizēta 6 - 7 gadīgu bērnu attīstības jomu raksturojums no veseluma pieejas skatupunkta. Otrajā nodaļā darba autore aplūkoja runas attīstīšanu bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību. Trešajā nodaļā, tiek aplūkota logopēdiski koriģējoši attīstošā darbība runas traucējumu novēršanai bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību, pievienoja klāt arī 6 gadīgu bērnu raksturojumu, uzmanību pievērsa paņēmieniem , ko pielietoja, lai paplašinātu saistītās runas iemaņas, izteikšanos , patstāvīga stāstījuma veidošanu.Pētījuma praktiskajā ceturtajā nodaļā darba autore veica praktisku pētījumu, kura rezultāti ļauj konstatēt, ka izvirzītā hipotēze ir tik tiešām apstiprinājusies.

The diploma thesis consists of : introduction, 4 chapters and 4 subsections 131 pages, contains 7 tables and 18 figures, a list of references and sources used, used and analyzed a total of sources 41, as well as included 28 appendices. The title of the diploma thesis is : Improvement of related speech for 6-7 year old children with insufficient development of the language system (hereinafter - VSNA). Author of the diploma thesis: Maija Bērziņa The scientific supervisor of the diploma thesis is: prof., Dr. paed. Sarmīte Tūbele Aim of the diploma thesis: to study the possibilities of activating and expanding speech related to practice, for children aged 6-7 with insufficient development of the language system The Introduction itself is justified ..... In the first, theoretical chapter of the work, the characterization of 6 - 7 - year - old children 's development areas from the point of view of the holistic approach was analyzed. In the second chapter, the author looked at the development of speech in children with insufficient development of the language system. In the third chapter, the speech-corrective developmental activity for the prevention of speech disorders in children with insufficient development of the language system is considered, I also add the characteristics of 6-year-old children, attention to techniques used to activate related speech skills, expression, independent narration. In the practical fourth chapter of the research, the author of the work conducted a practical research, the results of which allow to establish that the hypothesis has indeed been confirmed.
Improvement of related speech for 6-7 year old children with insufficient development of the language system
Keywords: Skolas pedagoģija; saistītās runas pilnveide; 6 - 7 gadīgi bērni; valodas sistēmas nepietiekama attīstība – VSNA; koriģējoši attīstošā darbība