Kravu autopārvadājumu tirgus nozares Latvijā attīstību ietekmējošie faktori - Kaziņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Transports veicina ekonomisko izaugsmi un darbavietu radīšanu. Ņemot vērā mūsdienu ekonomikas problēmas, tam jābūt ilgtspējīgam. Transporta un loģistikas nozares darbība ir cieši saistīta arī ar citām saimnieciskās darbības jomām. Kravu plūsma ir viens no noteicošiem faktoriem transporta sistēmas darbībā. Nosakot faktorus, kas ietekmē kravu autopārvadājumu tirgu Latvijā, ir iespējams izvērtēt tirgus attīstības potenciālu. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba pirmajā daļā aplūkoti kravu autopārvadājumu tirgus attīstības teorētiskie aspekti, otrajā daļā tika analizēta kravu autopārvadājumu tirgus izmaiņas Latvijā, kā arī tika noteikti Latvijas kravu autopārvadājumu tirgu ietekmējošie faktori. Trešajā daļā analizēts konkrēts uzņēmums un noteikti faktori, kas ietekmē tā darbību Latvijas kravu autopārvadājumu tirgū. Darba pēdējā nodaļā veikts izvērtēto faktoru apkopojums. Darba noslēgumā sniegtas rekomendācijas pētāmā uzņēmuma attīstībai.

Transportation contributes to economic growth and creation of workplaces, thus taking into account problems encountered it must be sustainable. Transportation and logistics operation is closely linked with other household economic activities. Freight flow is one of the determining factors in operation of transport system. By determining factors which influence freight forwarding in Latvia it is possible to evaluate market development potential. Master thesis consists of four chapters, conclusions and proposals. In conclusion some recommendations are given for investigated enterprise development.
Development influencing factors of freight transportation in Latvia
Keywords: Vadībzinātne