Novadpētniecības materiālu izmantošana ģeogrāfijas stundās pamatskolā: Laucienes piemērs - Feldmane, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba ”Novadpētniecības materiālu izmantošana ģeogrāfijas stundās pamatskolā: Laucienes piemērs” pamatā ir autores apkopots pagasta ģeogrāfiskās telpas raksturojums. Autore izveidojusi metodisko materiālu, izmantojot novadpētniecības datus un avotus. Darba mērķis ir izveidot metodiskos materiālus pagasta ģeogrāfijas integrēšanai ģeogrāfijas mācību stundās un tādējādi paplašināt skolēnu redzesloku un zināšanas par Laucienes pagasta dabas un kultūrvēsturiskajiem objektiem, saimniecību un ražošanas uzņēmumiem. Diplomdarba 1. daļā autore sniedz vispārīgu Laucienes pagasta raksturojumu. Diplomdarba 2. daļā piedāvāti autores izstrādātie metodiskie materiāli pamatskolas ģeogrāfijas stundām. Pētījuma veikšanā tika izmantota skolēnu anketēšana, iegūto datu apkopošana, dažādu literatūras avotu analīze, novadpētniecības materiālu apzināšana un izpēte. Darbu veido divas daļas, attēli, izmantotās literatūras un avotu saraksts, 8 pielikumi.

Graduation work ”The using of regional history materials in geography lessons of primary school: Lauciene’s example” conteins the geographical characterization of small rural district. The autor has founded resourse materials. The purpose graduation work is to use these materials in geography lessons for outlook of Lauciene district and its natural and relating to the history of civilization objects and production and economy as well. The first part of graduation work conteins the general characterization of Lauciene district. The second part conteins author’s resourse materials for geography lessons of primary school. Pupils questionaire, summary of facts, analysing of literature sources, researching of local history materials were used in. The graduation work consists of two parts, pictures, the list of literature sources and eight supplements (appendixes) as well.
The use of materials of local studies in geography lessons in basic school: the example of Lauciena
Keywords: Pedagoģija